Νίκος Λεοντόπουλος

Νίκος Λεοντόπουλος

Γενικός Έφορος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας

Γεννήθηκα στην Αθήνα.

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και έχω κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Computer Graphics και Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχω εργαστεί για πολλά χρόνια σε μεγάλες Διαφημιστικές Εταιρίες και ατελιέ Γραφικών Τεχνών και έχω βραβευτεί για τις εργασίες μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήμουν καθηγητής εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας και εισηγητής σεμιναρίων σε ΙΕΚ και Διαφημιστικές Εταιρίες.

 Ήμουν μέλος της Ομάδας Διαμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών στην δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχω συγγράψει το βιβλίο για την Προεκτύπωση (χρώμα και επεξεργασία εικόνας) για τον ίδιο κύκλο σπουδών. Επίσης ήμουν Καλλιτεχνικός Επιμελητής των Εκδόσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Από το 2003 διατηρώ γραφείο Διαφημιστικό - Εκδοτικό.

Ήμουν εκδότης του Πολιτιστικού Περιοδικού «Εποχές».

Ασχολούμαι με την φωτογραφία περισσότερο από 45 χρόνια και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια. Έχω κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχω πάρει μέρος σε περισσότερες από 50 ομαδικές στην Ελλάδα και σε Διεθνείς Εικαστικές Διοργανώσεις. Έχω βραβευτεί σε Ελληνικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φωτογραφίας. Είμαι Γενικός Έφορος στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.