Κατηγορίες διαγωνισμού

Κατηγορίες διαγωνισμού

Η τέχνη της ασπρόμαυρης φωτογραφίας

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, είναι η τέχνη στην οποία χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τόνοι του γκρι, από πολύ ανοιχτό έως σκούρο, για τη δημιουργία συναρπαστικών εικόνων. Αυτό το είδος φωτογραφίας έχει πολύ μεγάλη ιστορία όσο και η ίδια η φωτογραφία.


Η τέχνη της αφηγηματικής φωτογραφίας

Η αφηγηματική φωτογραφία, γνωστή και ως storytelling photography είναι η αποτύπωση μιας ιστορίας σε μια φωτογραφία. Η αφηγηματική φωτογραφία προβάλλει συγκεκριμένες λεπτομέρειες που την κάνουν να ξεχωρίζει. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάει τον θεατή να καταλάβει την ιστορία που κρύβει.


Η τέχνη της αφηρημένης φωτογραφίας

Η αφηρημένη φωτογραφία, γνωστή και ως abstract photography, αφορά μια τεράστια ποικιλία θεμάτων, να μας φαίνεται τελείως ασυνίθιστη και ταυτόχρονα να μας κάνει να αμφισβητήσουμε αυτό που βλέπουμε.


Η τέχνη της λήψεως με κινητό

Η λήψη με το κινητό, γνωστή και ως mobile photography, είναι στις μέρες μας ο πιο συχνός τρόπος λήψης φωτογραφιών. Η τέχνη της φωτογραφίας από το κινητό θεωρείται πλέον, από τις πιο συναρπαστικές και εφευρετικές μορφές φωτογραφίας.


Η τέχνη του πορτρέτου

To πορτρέτο προσεγγίζει την προσωπικότητα και την ταυτότητα ενός ατόμου μέσα από ένα κάδρο. Στόχος του πορτρέτου είναι μέσω της φωτογραφίας να προσδίδεται μία αίσθηση συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ του θεατή και του απεικονιζόμενου του πορτρέτου.


Η τέχνη της ταξιδιωτικής φωτογραφίας

Η ταξιδιωτική φωτογραφία, γνωστή και ως travel photography αποτυπώνει στο φακό έναν ταξιδιωτικό προορισμό, μέσω των εθίμων, των ανθρώπων, των τοπίων και άλλων στοιχείων πολιτισμού κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του φωτογράφου.


Η τέχνη του φωτογραφικού τοπίου

Η φωτογραφία τοπίου αφορά την εικόνα που αποτυπώνει ο φακός σε κάποια υπαίθρια τοποθεσία. Μέσω της φωτογραφίας τοπίου, ο φωτογράφος παρουσιάζει μια ευρύτερη θέα της τοποθεσίας που βρίσκεται.


Η τέχνη της φωτογραφίας δρόμου

H φωτογραφία δρόμου, γνωστή και ως street photography, είναι το είδος φωτογραφίας που προσπαθεί να απομονώσει και να απαθανατίσει στιγμές που διαφορετικά θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες.


Η τέχνη της φωτογραφίας φύσης

Η φωτογραφία της φύσης, γνωστή και ως nature photography εστιάζει στα τοπία, στην άγρια ζωή των ζώων και στα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι φωτογραφίες της φύσης αποτυπώνουν την καθημερινότητα των ζώων, τα δάση ή τα βουνά.


Η τέχνη της φωτογραφικής σειράς

Η φωτογραφική σειρά, είναι ένα σετ φωτογραφιών (conceptual photo series) που προσπαθούν να απεικονίσουν με ένα μοναδικό τρόπο ένα θέμα, μια ιστορία που δεν μπορεί να μεταφερθεί με ένα μόνο κάδρο.