Κυριάκος Κόκκος
Κυριάκος Κόκκος

Πρόεδρος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας

Γεννήθηκε στις Σέρρες και είναι απόστρατος Αξιωματικός  του Στρατού.   

Με τη  φωτογραφία ασχολείται από το 1990, συμμετέχοντας σε σεμινάρια από καταξιωμένους φωτογράφους και δασκάλους φωτογραφίας.

Είναι απόφοιτος του προγράμματος «Αντίληψη και Τέχνη - εφαρμογή στη φωτογραφία και κριτική φωτογραφίας»  του ΕΚΠΑ καθώς και των προγραμμάτων κριτικής φωτογραφίας και portfolio.

Ασχολήθηκε με την ιστορία και τα καλλιτεχνικά ρεύματα που επηρέασαν τη φωτογραφία μέσα από το έργο των μεγάλων φωτογράφων.  

Από το 2017,  είναι βασικός κριτής της Wiki Media  Greece (του Ελληνικού τμήματος της Wikipedia) για τις φωτογραφίες που επιλέγονται από την Ελλάδα.

Σήμερα είναι  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ), του αρχαιοτέρου καλλιτεχνικού φωτογραφικού σωματείου στη χωρά μας, το οποίο δημιουργήθηκε  το 1952 από κορυφαίους της εποχής όπως ο Σ. Μελεντζης,  Ε. Βλαχου,  Κ Μπαλαφας,  Β. Παπαϊωάννου κλπ.

Από το 2017 είναι Διευθυντής του ATHENS FIAP EXHIBITION CENTER, ένα από τα 21 διεθνή εκθεσιακά κέντρα της FIAP.

Έχει συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο, διδάσκοντας  φωτογραφία  στην ΕΦΕ και διοργανώνοντας  Workshops. Στα πλαίσια των καθηκόντων του,  έχει επιμεληθεί την παρουσίαση του έργου των μεγαλύτερων σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων αλλά και μέσω του ATHENS FIAP EXHIBITION CENTER σημαντικούς διεθνείς φωτογράφους.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και  στο εξωτερικό.  Συμμετείχε σαν κριτής, σε πολλούς πανελλήνιους Διαγωνισμούς φωτογραφίας και σε τέσσερες διεθνείς.

Έχει οργανώσει πολυάριθμους Πανελλήνιους διαγωνισμούς, σαν πρόεδρος της οργανωτικής τους επιτροπής (chairman) και  οκτώ διεθνείς Διαγωνισμούς.  Έχει αναλάβει την επιμέλεια πάνω από πολυάριθμων εκθέσεων στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία αλλά και σε άλλους εκθεσιακούς  χώρους.

Κυριάκος Κόκκος